Skip to content

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zal uw chiropractor allereerst een gesprek met u voeren om een goed beeld te krijgen van de klachten die u ervaart, uw ziektegeschiedenis en uw algehele gezondheid. Dit gesprek geeft vaak al een indicatie van de mogelijke oorzaken van de klacht. Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij orthopedische, chiropractische en neurologische testen worden uitgevoerd.

Op basis van de uitkomsten van het gesprek en het lichamelijk onderzoek kan de chiropractor beoordelen of uw klachten behandeld kunnen worden of dat mogelijk een verwijzing nodig is. Dit wordt uitgebreid met u besproken. Als er aanvullend onderzoek nodig is, verwijst de chiropractor u naar uw huisarts. Als uw klachten chiropractisch behandeld kunnen worden, dan stelt de chiropractor samen met u een behandelplan op.

Behandeling

Tijdens de behandelingen zal de chiropractor de functie en de mobiliteit ( bewegelijkheid) van de gewrichten, spieren en eventueel de zenuwen verbeteren om optimaal herstel te behalen.

De chiropractor gebruikt verschillende technieken zoals het manipuleren (kraken), druktechnieken, spiertechnieken om de fixaties / blokkades van de wervelkolom en andere gewrichten te verbeteren. Ook worden er indien nodig oefeningen en adviezen gegeven om optimaal resultaat te behalen en te behouden.

Preventie en nazorg

‘ Voorkomen is beter dan genezen’

Preventie staat bij Chiropractie Houten hoog in het vaandel. Een blijvend herstel vraagt om meer dan alleen een effectieve behandeling. Uw chiropractor geeft adviezen over preventie van uw klachten en indien nodig
adviezen over beweging, ergonomie en andere gezondheidsaspecten. Periodieke controles en preventiebehandelingen zorgen ervoor dat de klachten op de lange termijn weg blijven en minder snel terugkomen, maar dit is niet bij iedereen nodig.

Waarom Chiropractie Houten?

Persoonlijk

Avondspreekuur

  Geen eigen risico zorgverzekering

Universitair geschoolde specialisten